2020-03-24 688 瀏覽
疫情急轉高峰期,今日突然想食雞煲但又唔想出街...上網搵吓有咩啱食啦!搵搵吓就搵到呢間可以外送雞煲打邊爐🍲真係好方便呀直送到府上!啱哂我哋大食懶😂😂阿爺八鮮鍋有9個唔同嘅餐任揀!我哋揀咗$388「繼續努力二人套餐」:🥢阿爺招牌雞煲(半隻):有麻辣/唔辣!份量點止半隻,惹味好味更抵食😋🥢老雞赤肉燉花膠魚翅:花膠魚翅足2兩,多到食唔晒😆精華梗係留起仲可以煮膠原蛋白麵🤪我懷疑花膠受過輻射㗎...超大舊囉!🥢安格斯牛小排(半磅):切得夠薄!牛味濃郁唔韌,淥兩三吓就食得👍🏽🥢泥鯭魚(2條):第一次打邊爐食泥鯭,劏好晒淥一陣就食得,大大條啖啖肉好鮮味😋🥢黑豚肉:大大片,淥熟咗都仲好嫩滑!🥢真手打蟹籽蝦丸:口感同蝦滑一樣咁爽口彈牙🥢真手打黑松露墨魚丸:未食過咁彈嘅魚丸😲🥢噴汁潮州牛丸:重牛味,又多汁🤩🥢8吋長蟹柳:8吋長過對筷子🤣🤣最like佢點淥都唔會散🥢時令油麥菜 一份總結:懶人喜訊!抗疫潮流!阿爺有計!全部新鮮生out out送到你屋企🦞🦀🐟🦐下次唔想打邊爐,要試埋佢哋有私伙菜式可以order🤤🤤
🥢黑豚肉:大大片,淥熟咗都仲好嫩滑!
🥢真手打蟹籽蝦丸:口感同蝦滑一樣咁爽口彈牙
🥢真手打黑松露墨魚丸:未食過咁彈嘅魚丸😲
🥢噴汁潮州牛丸:重牛味,又多汁🤩
🥢8吋長蟹柳:8吋長過對筷子🤣🤣最like佢點淥都唔會散

🥢時令油麥菜 一份