2021-02-25
尖沙咀都開了一間火鍋店「二鍋頭」,本身只有旺角有,尖沙咀更有多款限定包括新推出的黑椒豬手煲,也有海鮮套餐及任食和牛等可以升級,非常吸引。原來雞煲,鴨煲同埋豬手煲都係可以任食,幾款食晒都得,不過我哋胃口有限,今次就試吓黑椒豬手煲,都幾香,仲有少少辣味,啲豬手皮好有彈性!補充骨膠原!食完仲可以自選湯底八選一,我哋就揀咗冬陰功味,初初比較清新香辣,越食就越辣啦。肉類同埋配菜選擇都多,大部份肉類都係用點餐只選擇,我哋就揀咗牛柏葉,肥牛,黑豚肉,連比較特別嘅雞公子都有得食,整體花紋分報適中,都算新鮮。 當然如果想食在高級少少嘅牛就可以考慮升級套餐。出面都有好多各式各樣嘅蔬菜品種,同埋丸類食物,種類繁多,亦都有好多唔同嘅配料去做豉油醬汁,最主要就係食到最後有唔同嘅雪條同雪糕,我最鍾意就係嗰個奇異果味雪條,好特別呢!亦都有好多飲品揀!