😋好耐無去長洲🗻上網見到youtuber介紹呢間 cornergarden_crepes 🌮 ,望到都覺得好味。今日同朋友去開長洲,當然要試下啦! 班戟皮麵粉同蛋香味重,而且口感煙韌💕👍🏻火焰牛油果班戟配埋㊙製醬汁無得頂😍 除此之外,飲品都相當出色,杯杯都係睇得又飲得,真係用心製作,gimmick 十足! ====—====—====—====— 🌮Crepes 🥑🔥招牌火焰牛油果鹹味班戟($42) 招牌牛油果班戟用上新鮮牛油果,配上火焰烤製,再配埋㊙製醬汁,成件事勁match之餘又好好味,好似食緊火炙三文魚咁,無諗過只有牛油果都咁好食👍🏻 — 🍫比利時73%黑朱古力流心班戟($38) 用上比利時73%黑朱古力,味道唔會好甜,班戟切開之後緩緩流出朱古力,邪惡又美味👻 — 🍩🍌經典榛子香蕉甜味班戟($35) 加🍫Movenpick瑞士朱古力雪糕🍦($20) 榛子醬配上香蕉是絕配好物,滿滿的滋味,再配上Movenpick 朱古力雪糕,每口都吃到朱古力脆片,非常滿足! — 🌻🌸Garden Soda田園特飲🌼🌷 ($28) 🍋檸檬 + 🍊橙味梳

班戟皮麵粉同蛋香味重,而且口感煙韌💕👍🏻火焰牛油果戟配埋㊙製醬汁無得頂😍

====—====—====—====—
🌮Crepes
🥑🔥招牌火焰牛油果鹹味班戟($42)

🍫比利時73%黑朱古力流心班戟($38)

🍩🍌經典榛子香蕉甜味班戟($35)

加🍫Movenpick瑞士朱古力雪糕🍦($20)

🌻🌸Garden Soda田園特飲🌼🌷 ($28)
🍋檸檬 + 🍊橙味梳打,兩層layer 😍
最上層係藍橙糖漿🍬減低死甜感覺💕
🧡橙 +💙藍 =💚綠色

🍊Sunny Side Orange 巨橙大切🍊($28)
🧡橙汁 + 💛薑汁 + 🥤梳打 + ❄橙汁冰
最特別係用左橙汁冰,飲到最尾一樣咁濃,解渴一流👍🏻💦
====—====—====—====—
2020-02-09