2018-06-22 157 瀏覽
又係時候搵下好野食..今次黎到灣仔 上次見到灣仔一出地鐵站出口 去玩具街個頭唔同左好多 (好耐無行果邊) 決定過黎食下行下 唔好做大鄉里黎到原來係細細鋪頭 但有好出名下wo幾舒服..仲可以望住d人好認真甘整野食比我地食soft shell crab tempura 炸軟殼蟹個重點係個醬到!! 呢個蟹籽沙律醬 超好食!!炸牛油果都幾得意 未食過炸牛油果 Black truffle Linguine黑松露扁意粉勁香囉未拎到埋台都知道有好香既黑松露好食  Grilled Black Cod with Japanese Sweet Potato Puree鱈魚好滑 仲有無花果仲有碟上面果個side dish係日本甜薯蓉   Siu Wan Rice中文名叫黯然銷魂飯 應該同食神有關慢煮豬肉既慢煮叉燒 又juice 又好食而且佢唔係除左慢煮之外都有加其他心思落去 所以真係好銷魂 仲有Drinks it’s easy 係sake cocktail 有d似 moijito同pinky pinky都係sake cocktail 都幾好飲wo 個人比較喜歡pinky pinky  仲有咖啡甘出色 梗係要
又係時候搵下好野食..

決定過黎食下行下 唔好做大鄉里

黎到原來係細細鋪頭 但有好出名下wo
幾舒服..仲可以望住d人好認真甘整野食比我地食

soft shell crab tempura
炸軟殼蟹個重點係個醬到!! 呢個蟹籽沙律醬 超好食!!

炸牛油果

而且佢唔係除左慢煮之外都有加其他心思落去 所以真係好銷魂

仲有Drinks
同pinky pinky都係sake cocktail
都幾好飲wo 個人比較喜歡pinky pinky

仲有咖啡甘出色 梗係要試下個咖啡 white coffee Cappuccino 果香 ~ 飲到有少少果香比較甜既口感

last one - Donuts toast
呢個甜品好飽呀 成個圈都係好充實 唔係空氣包
好彩我地4個人share 如果唔係一定食唔晒

老板話呢個冬甩入面加左yogurt ...umm..唔知係咪加左係d麵粉到呢? 所以我地食唔出
2018-06-11