2024-04-05
灣仔有間泰國領事都推薦嘅泰國餐廳,木系質感泰式cafe格調,食品種類豐富,味道細膩,感覺好好。知唔知我地講邊間呢?係啊!就係泰鑫~𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 泰式和牛濃湯麵 138濃湯船麵既湯底,深沉既顏色反映佢真係非常濃郁😝 湯底係老板同泰廚到泰國一齊去學師後再自己調教而成的‼️ 再加半熟既和牛牛肉,嫩滑口感彈牙,為船麵再加唔少分 👌🏼✨ 珍寶蟹肉炒飯126大大碟珍寶蟹肉炒飯真係完全符合珍寶二字 😆 蟹肉份量同樣多,加埋特調既辣椒醋,同蟹肉炒飯非常夾!可能加埋蟹膏炒會更妙 😏✨ 招牌燒豬頸肉 $118份量同樣非常足既燒豬頸肉,大大碟咁。外層燒得好香好脆,入面保持軟滑,好正既口感 💋✨ 泰式檸檬茶 $38✨ 泰式奶茶 $38佢地既飲品都係大大杯,唔會失望 🤩甜度適中,就算係泰式奶茶都唔會太甜,茶味都算出。好啱口味呀~✨ 泰式街頭椰子雪糕 88甜品就一定係邪惡既化身 😈 呢款泰式街頭椰子雪榚就用左原個椰子,放入椰子雪榚同泰式奶茶雪榚,好味又邪惡 🤣 最正係刨開既椰肉非常爽口彈牙,甜度又足! 佢地既椰子本身就已經好好食啦!ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 泰鑫 📍 222 Queen's R
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ 泰式和牛濃湯麵 138
✨ 珍寶蟹肉炒飯126
✨ 招牌燒豬頸肉 $118
份量同樣非常足既燒豬頸肉,大大碟咁。
外層燒得好香好脆,入面保持軟滑,好正既口感 💋
✨ 泰式檸檬茶 $38
✨ 泰式奶茶 $38
佢地既飲品都係大大杯,唔會失望 🤩
✨ 泰式街頭椰子雪糕 88
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ