2021-03-29 126 瀏覽
有驚喜的貼地西餐廳! - Moreish & Malt (灣仔)餐廳分別有觀塘跟紅磡店, 灣仔的新店環境裝修空間感不俗, 走優閒簡約風, 感覺舒服!食物方面質素不錯有驚喜, 價錢亦親民貼地, 推介以下菜式1⃣️手撕豬玉米片食到停唔到口的前菜🤣Nachos 配上牛油果, 熱熔芝士, yogurt跟手撕豬, 味道帶微辣惹味, 口感層次豐富! 佐酒一流🥰2⃣️燒加拿大有骨豬鞍🌟🌟全晚最喜歡的主菜, 外表看似普通但味道卻相當有驚喜! 豬鞍比起一般的豬扒, 肉質軟腍鬆軟,爽口彈牙, 咬落去亦相當juicy, 肉味濃, 大推!!3⃣️蟹肉帶子龍蝦汁闊條麵龍蝦味幾香,麵質挺彈牙煙韌, 但就不算太掛汁, 不錯但驚喜不大!整體來說以人均大概$200 這個質素真的不錯, 下次會想試試這裡的lunch set! 推介給附近返工嘅朋友!!😝

食物方面質素不錯有驚喜, 價錢亦親民貼地, 推介以下菜式
1⃣️手撕豬玉米片
2⃣️燒加拿大有骨豬鞍🌟🌟