今日約咗幾個朋友嚟到紅花會,呢間餐廳係行高貴路線,環境好好,適合幾個朋友慢慢食慢慢坐傾吓計~我哋叫啲不同類別嘅嘢試吓🤣香油蓮藕片 ($78)個賣相已經贏哂🤣呢個好有驚喜,每塊蓮藕都沾滿哂啲辣汁,估唔到咁辣,除咗辣仲有一陣好香嘅麻油味,呢個非常高質!海鮮類叫咗避風塘炒蜆 ($168)~蜆唔算好大粒,冇沙,亦都有鮮味👍🏻避風塘呢個汁好惹味,一上枱已經超級香,呢道菜個價位相對有少少高,不過都係非常好食~嚟到呢度冇理由唔叫酸菜魚嘅!🤤老檀酸菜桂花魚 ($468)🐟超級大兜,好豐富😍首先魚肉好滑,一啲腥味都冇🤤配料方面酸菜食落有少少甜,都幾好食~我最鍾意就梗係食萵筍同薯粉啦😍兩樣都索哂汁,真係好正呀~我連湯都飲埋😂見到老乾媽牛崧炒絲苗 ($148)以為會好辣,點知食落又唔覺,反而係好香,好惹味,炒得啱啱好,粒粒分明~見佢食物咁好食,相信甜品都唔太差~叫咗楊枝甘露、蜂巢黑糖糕、菊花杞子糕、薑汁糕、紅棗糕、菊花杞子糕 (各$48)🤤楊枝廿露好足料,椰汁味濃~另外呢四款糕其實都好好食,每一款個口感都唔同,黑糖糕同杞子糕就相對甜少少,但杞子糕真係好清香~我自己最鍾意就係紅棗糕,味道好濃,仲要好煙韌,不得

香油蓮藕片

避風塘炒蜆

老檀酸菜桂花魚

見佢食物咁好食,相信甜品都唔太差~叫咗楊枝甘露、蜂巢黑糖糕、菊花杞子糕、薑汁糕、紅棗糕、菊花杞子糕 (各$48)🤤楊枝廿露好足料,椰汁味濃~另外呢四款糕其實都好好食,每一款個口感都唔同,黑糖糕同杞子糕就相對甜少少,但杞子糕真係好清香~我自己最鍾意就係紅棗糕,味道好濃,仲要好煙韌,不得了!
蜂巢黑糖糕
菊花杞子糕
薑汁糕
紅棗糕

傾傾吓計冇啦啦送多咗個兔仔椰汁糕比我哋食🤣椰汁味香,個造型好鬼可愛,爭啲唔捨得食🤣
兔仔椰汁糕

食物樣樣都好好食,侍應嘅服務都唔錯,另外想讚嘅係佢杯菊普真係好好飲,瘋狂飲🤣十分推薦大家嚟食啊😍
2021-09-23
香油蓮藕片