難得放假同媽媽去咗灣仔QRE Plaza食日式中午餐!服務同環境都一流!整個用餐過程都非常享受啊!❤️鐵盒燒廣島生蠔 hkd 240 /6pcs因為媽媽唔想食生嘅,所以就叫咗呢一款,真係用鐵盒去燒嘅生蠔,我哋仲加咗芝士!!佢係用好大塊嘅芝士燒溶再加係蠔上面,好香好惹味!❤️炭燒名古屋交趾雞 hkd 168因為佢真係用啲炭火去燒雞,所以本真係會食到佢嘅炭火味,但係佢整得好滑,無過熟!配上自家製柚子胡椒醬,非常好味!佢嘅醬汁都睇得出佢哋真係好有心機,一啲都唔馬虎!❤️ 蒲燒鰻魚 hkd 148媽媽好喜歡呢個鰻魚嘅醬汁!除咗鰻魚好鮮味之外,我都好鍾意佢配上一個薑粉,好特別!❤️ 自家製法式栗子蛋糕 hkd 128一款甜品好特別啊!佢哋有部機令到個栗子可以出到好似意粉咁樣,配上雪糕同埋熱香餅,令成個甜品有唔同嘅口感,覺得好滿足!仲叫咗魷魚同埋羊架,好欣賞佢個羊架係切好咗咁樣上比我哋,好方便我同媽媽share!仲有佢嘅ice coffee都好好飲啊!同埋餐廳嘅洗手間都係日式㗎 !所以整體用餐體驗都非常讚!

❤️鐵盒燒廣島生蠔 hkd 240 /6pcs

❤️炭燒名古屋交趾雞 hkd 168