2022-12-26 55 瀏覽
又到聖誕又到聖誕,聖誕當然要出去影下燈飾感受下聖誕氣氛,去完影聖誕燈飾,我地就去左Boy n Burger 食手工漢堡。餐廳主打手工漢堡。手工漢堡多達十二款選擇,套餐可配任何一款小食和加配飲品區自助飲品或升級其他飲品或奶昔。餐廳亦推出了3款新Burger,3款都好想食,最後我地點了辣炸雞漢堡。辣炸雞漢堡辣炸雞即叫即炸,份量十足,炸雞夠厚,外脆內軟,入面有好多醬汁,辣辣地,食落唔會乾身。雙層BBQ芝士漢堡漢堡即叫即製,漢堡的牛肉是選用頂級英國草飼及穀飼牛肉製成,經過天然海鹽洞熟成20 天,所以肉質柔軟,牛味濃郁,肉汁好豐富,漢堡除了牛肉,還有雙層芝士、開胃酸瓜、洋蔥和煙燻燒烤醬,大啖咬落去口感非常滋味。辣肉醬芝士薯條幼身薯條上鋪滿了滿滿的肉醬和芝士,肉醬夠辣,食到停唔到口炸薯粒即叫即炸,每粒都炸到脆卜卜,外脆內軟,薯仔味濃郁。植物肉雞塊(6件)配火辣BBQ醬用上植物肉製成的雞塊,即叫即炸,炸得金黃香脆不油膩,口感與平時食開的雞肉差唔多,分別不太大。朱古力奶昔&汽水必點奶昔,奶昔朱古力味濃滑,另外以到既汽水可以無限Refill。

炸雞漢堡

雙層BBQ芝士漢堡

辣肉醬芝士薯條
幼身薯條上鋪滿了滿滿的肉醬和芝士,肉醬夠辣,食到停唔到口

炸薯粒
即叫即炸,每粒都炸到脆卜卜,外脆內軟,薯仔味濃郁。

植物肉雞塊(6件)配火辣BBQ醬

朱古力奶昔&汽水