2019-11-07
在灣仔麥加歌街裡面有幾間各有特色的小店,最近見倒新開左一間專食牛肉丼同Omakase嘅日式料理店,所以決定同朋友一齊去食❤️_這間餐廳有兩層,樓下專做Omakase ,樓上亦有包廂可供一大班人前來進食😎店內環境非常有日式風格,就如置身於日本之中🙂看到它推出了午之選菜單,所以選了兩個來品嚐,晚上來食的話會有Omakase食,價錢仲要做緊特價$580一位。另外仲可以加錢配上罕有的蒙古產牛、韓國產牛等等,睇落去超級吸引_純血和牛大盛 $238和牛用了比較少油脂的部位,而為保持柔軟口感,需維持三至五成熟🥩我哋就按廚師嘅推介揀咗三成熟☺️另外廚師會係你面前烤和灑上礦物鹽,大盛面頭佈滿聽聞是來自日本的洋蔥,食落去幾出色_酸忌廉慢煮牛柳丼 $188這個有驚喜,慢煮牛柳肉質都幾嫰滑,這個飯是有配上溫泉蛋,把蛋液溶入使用了牛的秘製醬汁而煮成的飯,食落去超級滿足😆_令我值得一題係舖面有店主從日本帶來的牛部位模型,大家係等上菜嘅時候不妨了解下🤩服務非常好,店員會作菜單介紹,還可以面對面跟廚師發問或查詢,一餐裏面可以又食好野又學到野,下次會同朋友再嚟食😎
純血和牛大盛 $238
純血和牛大盛