📍佳文魚生店𝑲𝒂𝒊 𝑴𝒂𝒏🧭灣仔春園街12號地舖人均消費: HKD150春園街有間#佳文魚生店 網上評價實在唔高,而且從來都冇見到人食,所以一直唔敢試!心諗關咁耐都唔執應該都有啲存在價值嘅😅門口除咗頭頂個招牌,根本唔知佢係餐廳😅裡面光猛,見到餐牌真係唔平🆗壽司拼盤8件𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓 8𝒑𝒄 $200$200個壽司拼盤唔係貴,不過食材好普通,食落唔覺話特別新鮮,係個蝦好食少少,其他冇咩特別,感覺同元氣好過佢😂🆗蟹柳卷 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑴𝒆𝒂𝒕 𝑹𝒐𝒍𝒍 $40佢入面有沙舉醬其實幾好味,但件件都包唔實咁!咁都可以上枱?🆗菜拉麵 𝑽𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆 𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆 $50個拉麵反而唔錯,湯底可以,拉麵都都香口菜甜又唔係話難食,但價位同食物質素的確不符好彩我驚伏揀啲平野,唔係應該中晒朝😂😂最好笑隔離枱叫咗拖羅但未解夠凍,師傅話點豉油就得,正確應該係咁食😂😂😂#MFJ灣仔 #MFJ日本菜#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesecuisine #japanesefood #wanchaifood #相機

📍佳文魚生店𝑲𝒂𝒊 𝑴𝒂𝒏
🧭灣仔春園街12號地舖

人均消費: HKD150

門口除咗頭頂個招牌,根本唔知佢係餐廳😅
裡面光猛,見到餐牌真係唔平

🆗壽司拼盤8件𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓 8𝒑𝒄 $200
壽司拼盤8件

🆗蟹柳卷 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑴𝒆𝒂𝒕 𝑹𝒐𝒍𝒍 $40
佢入面有沙舉醬其實幾好味,但件件都包唔實咁!咁都可以上枱?
蟹柳卷

🆗菜拉麵 𝑽𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆 𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆 $50
個拉麵反而唔錯,湯底可以,拉麵都都香口菜甜
菜拉麵
菜拉麵

又唔係話難食,但價位同食物質素的確不符
好彩我驚伏揀啲平野,唔係應該中晒朝😂😂

#MFJ灣仔 #MFJ日本菜

#相機食先 #灣仔美食 #日本菜