2018-11-13 65 瀏覽
上次同老闆黎灣仔飲野,喺附近兜咗個圈見到呢間店面佈置簡約精緻的日本餐廳,老闆話下次請我食呢間,今晚老闆兌現承諾去左鮨月食裝修簡約出色,燈光、環境都是舒服的,好日本風及居酒屋feel,室外環境也別有一番風味北寄貝剌身:北寄貝刺身的味道鮮甜、肉質肥美,口感爽脆豐富,好吃!笛鯛十沢蟹:透明感的白色魚身好吸引,屬於高端食用魚,肉質鮮美,營養豐富。大拖羅:食拖羅係要食個油脂香味,這片拖羅入口已感到很香的魚油脂味秋刀魚刺身:魚肉質地比較稔,味道亦偏濃,但不腥,作為刺身的最後一道菜絶對適合厚岸蠔:厚岸蠔身材豐腴,看外型龜龜以為是很Creamy的蠔種,吃的時候卻發現蠔的質感清爽不膩,兼有金屬味道,海苔、紅薑味壽司有,海膽赤蝦:海膽非常鮮味好重海水味,食得出係非常非常新鮮,海膽加赤蝦雙重享受伊佐木:唔洗點醬油都得,因為太新鮮,用左醬油反而蓋住佢嘅鮮味 黑鯛:落去口感好特別,放入口就慢慢溶起口入面釣鰺:這款出面比較少見嘅壽司 梅子紫蘇素麵:清洒蜆:聞到陣陣酒香,蜆好爽而且鮮甜,食落滲出陣陣酒香,令我食唔停口

黑鯛:落去口感好特別,放入口就慢慢溶起口入面
釣鰺:這款出面比較少見嘅壽司
梅子紫蘇素麵: