2016-11-24 351 瀏覽
剛開業時,我跟朋友去過食點心。當晚去找回這間餐廳,找來找去都不見。原來門口已轉了新裝修,害了我們來回找幾趟。裡面裝修看得出花很大心機去設計,充滿懷舊色彩,獨一無二。坐位很闊落,不會感焗促,三五知己談天說地的好地方。當晚諗住來嘆靚茶跟食點心。但見到佢地推出任食燒烤跟另加$可以任飲。我地都好有興趣嘗試。任食燒烤,每人先黎一隻大蝦及扇貝。大大粒扇貝,非常甜美,而且配合埋自家醬料,鮮味更突出好食。當落單叫燒大蝦,無諗到隻蝦,係超級大隻,肉質結實,淡淡肉;非常香同好味,記得唔好掛住傾計,趁熱先好食;好想叫多幾隻食;可惜超級大蝦同大大粒扇貝每個人只可以食一隻。鐵板燒肋骨,好有驚喜,肉嫩多汁,加埋蔥花,非常好食。燒青魚,肉質鮮甜,落調味料同燒時間岩岩好,唔會掩過魚味道。煙肉包山竹牛肉串燒-兩者味道非常夾,送酒一流和牛串燒,燒得岩岩好,肉嫩惹味總結:師傅控制燒烤時間好好,全部都唔會燒過濃,食材新鮮,所以師傅只係落左簡單調味料,已經好好味,好滿足而有驚喜既一餐。
鐵板燒肋骨,好有驚喜,肉嫩多汁,加埋蔥花,非常好食。
燒青魚,肉質鮮甜,落調味料同燒時間岩岩好,唔會掩過魚味道。
煙肉包山竹牛肉串燒-兩者味道非常夾,送酒一流
和牛串燒,燒得岩岩好,肉嫩惹味