2018-12-06 637 瀏覽
一直係灣仔個頭返工,間中食晏都經過見到呢間浪人日本料理店,一直都想試下,今晚終於約到幾個朋友一齊去食放題啦。首先一黎食左刺身先,厚切三文魚同超大粒嘅帶子,比起其他放題店更新鮮,值得推介。燒物方面:我幾中意舊燒羊骨,唔膻不特止仲燒到好香又唔韌,但因為都唔細舊,要留肚再戰其他野食,另外食左好多燒蝦同埋燒菠蘿,超好食,尤其燒菠蘿好正好多汁;炸物方面:我一口氣食左四粒紫薯天婦羅同一條多春魚 好好食 但有點後悔 因為都好飽肚下 雖然真係好好食 炸粉適中;另外好值得推介係蜆肉,隻隻都好大粒又無沙,最重要每個殻都有蜆 唔似出面其他放題店 殻多過蜆;甜品方面,有焦糖燉蛋同埋PANCAKE 真係要提提大家留肚食甜品,即場整架