2021-12-19
今日放工同朋友行過灣仔見到一間車仔麵好似好吸引咁,上網見到啲人話佢哋嘅辣醬係自家製而且非常之辣,我哋就想試吓挑戰👀我哋嗰日去已經有啲夜,有啲出名嘅餸都賣晒,就好似蘿蔔豬紅。我哋希望下次可以再去試😆招牌八寶麵 $55 原本嘅八寶麵係有牛坑腩、大腸、豬紅、豬皮、蘿蔔、辣魚蛋、粟米,雲耳,但係有幾樣餸已經賣晒,佢就轉左其他餸俾我哋,我哋自己仲加咗一個炸魚皮同泰式炸豬皮,泰式炸豬皮都非常香脆,非常有油膩感☺️。牛坑腩肉都非常之嫩滑,又有少少肥肥地,令到牛坑腩更加香😃佢嘅辣魚蛋都非常之夠辣,非常惹味。八寶麵原本嘅辣度只係揀咗小辣,佢哋嘅自家製辣椒醬係分開上嘅,只係點咗少少嚟試吓,就已經覺得佢係好辣嘅🤪自選車仔麵 $53除咗有好多送俾自己揀之外,十兄弟車仔麵連麵底都有好多款可以揀,今次我就揀咗一款比較健康嘅菠菜麵,佢其餘12款嘅面底就非常之吸引,有啲就係食車仔麵常見嘅但係有啲係比較特別嘅,就好似今次叫嘅波菜麵‼️至於餸方面我就揀咗兩款一款係皇牌必食推介,就係香辣玻璃魷魚🦑果然真係王牌必食佢嘅辣到都係好足夠而且食落口有一針淡淡香辣嘅回味感覺。波菜麵都非常之有彈口,我都推介你哋可以試吓佢哋嘅波菜麵!除咗兩
招牌八寶麵 $55
自選車仔麵 $53
除咗兩個車仔麵我哋仲叫咗一個小食拼盤,分別有紅腸、炸雲吞、墨魚丸、仿龍蝦丸、墨魚腐皮卷,每個小食都有兩件,我哋兩個人啱啱好一人一件,自己就好鍾意食佢哋嘅墨魚丸,覺得個墨魚丸非常彈牙,但又唔會覺得係好膠嘅感覺,佢哋嘅炸雲吞都炸到非常香脆入口可以食到咯咯聲😆