J.moon

2021-11-07 65 瀏覽
星期五放工有得放早啲梗係去happy hour啦,男朋友終於肯陪我來朝聖🤩上網見到呢間嘢嘅格局同飲品都好靚,想黎呢度試下shisha同埋打卡好耐。♥️♥️佢原來都有室外同室內,室內嘅地方唔算話太大。成間野嘅主題都係關於月亮,所以周圍都怖滿住發光嘅波波,整體嘅格局同感覺都好浪漫同神秘!無論帶女朋友嚟,或者幾個閨蜜嚟都好岩!Signature cocktail J.moon $118 (HH)Gemini $108 (HH)嚟呢度除咗因為呢度嘅裝修,有一半都係因為呢杯嘢♥️好靚、好夢幻嘅感覺,一個夢幻嘅氣泡打破咗之後滲出白煙🥰呢個真係必須瘋狂打卡🤣。佢冇寫到有啲乜嘢成份,但係我飲到好似有啲西柚味👍🏻好容易入口,飲完都有少少醉意🤣。另一款個杯都好特別,係吊住嘅波波裏面,好似一個裝飾咁。呢個嘅酒味重少少,不過都係酸酸甜甜好容易入口。我哋坐喺吧枱前面嗰張枱,望住調酒師調酒既時都好有功架!一啲都唔係出邊水吧嘅Level! Corned Beef Toast with Mixed Salad $72呢個好好味男朋友最鍾意食呢個🥰佢下面嗰個多士好香脆,係酥脆。配埋上面嗰個鹹牛肉炒蛋熱辣辣又香又滑,好夾好好味

Signature cocktail
J.moon $118 (HH)
Gemini $108 (HH)

呢個好好味男朋友最鍾意食呢個🥰佢下面嗰個多士好香脆,係酥脆。配埋上面嗰個鹹牛肉炒蛋熱辣辣又香又滑,好夾好好味!

Avocado and Shrimp Paper Rolls with Lychee Dressing $72
米卷皮好滑,捲着裏面嘅炸蝦同牛油果口感豐富,加埋個汁酸酸地都係好味既。

Truffle Fries with Truffle Mayo $68
黑松露薯條係去飲嘢必叫,松露同薯條真係好夾,炸到條條都香脆可口👍🏻👍🏻

Truffle Wild Mushroom Pizza (Wild Mushroom, Mozzarella
Cheese, Arugula with Truffle Paste and Truffle Oil) (v) $128
呢個原來係素食,叫嗰時都冇留意添🤣。每一啖都充滿着菇菇,pizza外圈脆內圈軟口感爽脆軟香👍🏻又多芝士🥰好食過pizza專門店嗰啲。

本身以為佢係Lounge食物都冇乜期望,隨便叫咗幾個試吓。喜出望外每一個都好好食😋
食完呢度夜晚都唔使食飯lu!

2021-11-05
慶祝紀念