2019-01-28 81 瀏覽
<澳門菜 唔洗一定去澳門>👍🏻Timesquare成棟大廈甘多野食 有時真係好難揀 但俾我見到呢間小島澳門菜。 香港比較少澳門菜 其實同葡國菜好似 會有燒豬 葡撻 煮蜆 burger等 😋 而呢間小島以藍白啡色做裝修 感覺幾葡式 坐位都尚算舒服👍🏻🍴葡式香辣煙肉煮海蜆 128 蚊 🌶用左好香濃既蕃茄辣湯 整成既湯底 入面有好至檻㰖 爽口磨菇🍄葱花 青黃椒碎 煙肉絲等等🐷 味道香濃 主角既海蜆大大隻 好新鮮彈牙 同湯底好夾🙃🍴辣肉腸松露芝士豬扒包 92 蚊🍞🐷92 蚊勁抵食 豬扒包勁大個 個包皮係焊過 有 d香脆 類似發包嗰款 入面有層半溶既芝士 同黑松露醬 口感豐富 🧀仲要連住 好多香濃既辣肉腸碎🌶🐖 正 而豬扒都有驚喜 口感好彈牙豬肉味香濃 而且厚度適中 😆 個口好大先可一次過咬成個 burger , 而側邊既薯角亦都十分香脆可口🥔可以點茄汁同香濃辣醬 🌶 都好襯🍴香濃咖啡葡撻14蚊😃咖啡味勁濃既葡萄 個皮都幾香脆 鍾意咖啡既人要點 🍴焦糖葡撻蚊🍯焦糖味香 幾甜加上脆口感 都幾好食🍴果香軟心多士伴 movenpick雲喱拿雪糕 68 蚊🍦多士比較厚身 外表香脆 偏

<澳門菜 唔洗一定去澳門>👍🏻

🍴葡式香辣煙肉煮海蜆 128 蚊 🌶

🍴辣肉腸松露芝士豬扒包 92 蚊🍞🐷

🍴香濃咖啡葡撻14蚊😃
咖啡味勁濃既葡萄 個皮都幾香脆 鍾意咖啡既人要點
🍴焦糖葡撻蚊🍯
焦糖味香 幾甜加上脆口感 都幾好食

🍴果香軟心多士伴 movenpick雲喱拿雪糕 68 蚊🍦
多士比較厚身 外表香脆 偏甜 入面好軟熟 帶 d蛋香🥚 上要有朱古力醬 cream同 movenpick雪糕 雲尼拿味新鮮 🍦個人覺得唔洗喺雪糕上面放朱古力粉都好夠味 加少少側邊另上既拖肥甜醬都好味 但好甜😈

#豬扒包 #芝士 #黑松露 #海蜆 #辣肉腸 #澳門菜 #多士 #雪糕 #甜品 #葡撻
Score 平均分 <7.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#小島澳門菜
銅鑼灣勿地臣街1 號時代廣場13 樓 1302 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-01-28