2019-02-12
一向大愛美式漢堡包,好有回憶,就像回到美國一樣。。。。好懷念。雖然我去美國的地區未有 five guys, 但佢一來香港就即約朋友去潮聖。只係每次經過門口都好長人龍,午餐時間又有限,唯有下次。終於的起心肝,放工時間去係可以的。位置就係灣仔地鐵上來,向喜帖街方向行,再行丁丁路多個街口就到。呢間係因為多醬料配搭而有名。而且唔會每種 sauce 收費,幾好,必定要落 steak sauce。我就要左 classic quarter pound cheese burger. & fries 真係 timeless. ,又多汁,又厚又足料。不過我同另一個女仔朋友都唔係大食,一定食唔曬美式餐的份量,所以都係 share 食。P.S. 場內好多大隻高靚仔,睇到好開心🥳唔記得影相添。。。。。
終於的起心肝,放工時間去係可以的。