今日終於可以黎試蒸氣火鍋,book左2030!當然我地緊係有叫海鮮!重頭戲黎架嘛,全部野食都有專人幫我地蒸。熱辣辣嘅燉湯,燉湯味道清甜,材料落到好足,螺肉、排骨份量都多,係個好開始。跟住嘅脆皮乳鴿炸得外皮金黃,肉汁多、皮脆,肉質亦相當細嫩。之後就去到今晚嘅主菜了!首先第一樣正嘅食品就係生猛嘅龍蝦,龍蝦size都好大隻,只係蒸左十幾分鐘龍蝦就已經熟晒了,而且一開蓋嗰陣龍蝦嘅鮮味撲鼻而來淨係聞到口水都流到一口都係!龍蝦肉非常之厚實,而且用叉就可以成交龍蝦肉起咗,而且一啖塞落口,啖啖龍蝦肉嘅鮮味充斥着個口!馬拉糕,當係甜品咁食,入口好軟熟,唔會太甜。肉類 丸類 菜類 糕點類,簡直食到飽住走 最後食埋個粥底 超 級 甜 啊!所以 記得留小小肚食粥底。如太飽就浪費左個海鮮汁煲出黎既粥啦每人三百幾既套餐可以食到咁多海鮮,值得既!

跟住嘅脆皮乳鴿炸得外皮金黃,肉汁多、皮脆,肉質亦相當細嫩。

馬拉糕,當係甜品咁食,入口好軟熟,唔會太甜。