2022-10-13
同閠蜜去食雞煲,大家中點位响旺角, 所以我專登選咗呢一間餐廳畀佢, 因為呢間餐廳啱啱搬咗新開鋪, 而裝修又好新潮, 餐廳闊落企理,兩位好友傾計好舒服🤭朋友好鍾意牆上的畫,他話打卡做背景一流☺️水果百香綠茶朋友話茶唔係太甜,但就係天然甜,而且生果係新鮮製造, 朋友話都好多生果, 每啖生果都係真生果, 朋友激讚👍☺️apple cider食雞煲我一定要飲啤酒, 支啤酒勁凍勁透心涼☺️ 沙白雞煲(半隻)呢度嘅雞煲好特別有沙白,田雞,小龍蝦, 因為我哋兩個又鍾意食海鮮,所以我哋叫咗沙白。 雞煲一上枱,朋友即刻問我係咪嗌咗成隻雞煲, 估唔到半隻都大大份,雞件勁大勁滑。 店員好好,慢慢將雞汁雞撈勻。 而且個鑊係石鍋鑊,一啲都唔黐底, 每次炒起都聞到濃郁嘅雞煲味。 沙白分量多,而且夠鮮甜亦都索曬雞汁👍芫茜控一定唔好錯過因為勁多芫茜勁清翠🤭上:廣島蠔廣島蠔肉質鮮嫩, 熟起後唔會縮, 而且 蠔味勁重☺️ 鬼馬雙拼朋友最鍾意食炸嘢🤣所以鬼馬雙拼好啱佢 ,有蝦膠同墨魚膠再釀入油炸鬼。 油炸鬼放嚟咗唔會淋, 而且勁脆口, 蝦餃同墨魚膠有彈性, 好有咬口唔好以為細細嚿, 都要分幾次食🤣☺️安格斯肥牛肥牛肥瘦分明, 而且
朋友好鍾意牆上的畫,他話打卡做背景一流
☺️水果百香綠茶
☺️apple cider
食雞煲我一定要飲啤酒, 支啤酒勁凍勁透心涼
☺️ 沙白雞煲(半隻)
芫茜控一定唔好錯過因為勁多芫茜勁清翠🤭
上:廣島蠔
廣島蠔肉質鮮嫩, 熟起後唔會縮, 而且 蠔味勁重
☺️ 鬼馬雙拼
唔好以為細細嚿, 都要分幾次食🤣
☺️安格斯肥牛
肥牛肥瘦分明, 而且分佈位置平均, 唔需要淥太耐, 輕輕淥一淥已經熟, 而且夠嫩滑, 入口即溶👍
臨走前店員開門執房, 見到咁大班房好啱三五知己入去食雞煲, 而且鍾意佢有兩大部空氣清新機, 好符合疫情下, 約三五知己都食得安全👍 而且自成一角空間感極高😜 店員話仲可以唱卡拉ok🤣