餐廳: 百樂潮州酒樓
資訊:

2023-02-16 2308 瀏覽
Moko多酒樓,但唔多唔少都食兩三間。今日呢間潮州酒樓就第一次食。點心選擇都多,我地人唔少,都叫左幾多點心同潮州野食。鹵水鵝腸,口感爽口彈牙得黎唔會太煙韌,而且都夠入味同冇怪味。煎蠔餅都唔錯,蠔仔都唔少。不過唔知佢地呢種蛋多同煎出黎既係咪先係正宗潮式蠔餅,以前食過厚身但酥脆果種好似惹味d。兩面黃煎得夠脆,沾埋醋同糖,食落索索聲,經典味道。其他點心都做得唔錯,流沙包、蝦餃、咖哩魷魚果d都幾好食。整體黎講,潮州野都唔錯,點心都正常發揮。兩樣都想食果陣,可以黎飲個茶。

點心選擇都多,我地人唔少,都叫左幾多點心同潮州野食。

兩面黃煎得夠脆,沾埋醋同糖,食落索索聲,經典味道。

其他點心都做得唔錯,流沙包、蝦餃、咖哩魷魚果d都幾好食。