2022-05-09
連續工作咁多日,終於有時間喘息一下,停頓落嚟整理吓思路🥹,行行吓俾Tuckshop by Social Club嘅設計吸引到,決定入去好好享受屬於我哋嘅一個metime餐廳樓底有兩層高,用水泥和木材去做設計風格感覺好舒服,靠窗邊嘅位置仲有落地大玻璃添,望住窗外發呆一流🤫Dusk till Dawn ($50):凍飲嚟,少少竹炭嘅苦味融合埋espresso 嘅濃烈,再以雲呢拿、牛奶去平衡返個苦味,幾舒服😌Dirty Coconut ($50):都係凍嘅,好香椰子味,口感full body得來又唔會淨係飲到椰子味,不過都幾甜😅Pancakes with Blueberries ($90):下午茶一流(影相都一流🤫) 有三塊pancake,加新鮮藍莓、raspberry 等,食落pancake蛋味好香濃,加埋少少忌廉,今晚努力做運動啦……🤣西營盤呢個傳統老人區,宜家越來越多Cafe進駐,間接令西營盤重新注入活力,有機會大家都可以試吓呢一間,養狗嘅朋友,都可以帶埋寵物嚟呢度,一齊享受一個懶洋洋嘅下午🐶