2024-03-13
今日係東角附近行街,見到有間紅噹噹的越南餐廳,樓上一樓仲有個露台位置,頭頂掛滿漫天燈籠,好詩情畫意,入面裝修都幾有特色,打卡一流。🍲生牛肉雜錦湯河$119增加雙倍安格期生牛肉$38見到menu承諾不加味精,湯底係天然慢煮,咁就要試下個牛湯河。材料好豐富,有生安格斯牛肉片,牛札肉,牛肉丸,牛肋骨,牛皮,黑柏葉。湯頭真係好清甜,加埋青檸同香菜,更加能帶出香甜。安格期牛肉半生熟,幾juicy肉汁豐富,加$38有雙倍份量都幾抵😋另外就係可以免費追加香菜,真係香菜迷福音😍🐤香茅檸檬葉焗春雞$216期間限定有7折😍要等20mins。上枱超誇張,原來係火焰春雞,職員會即場點火,將外皮燒一燒,真正皮脆肉嫩😋之後職員好細心,幫我地將雞砍件上。春雞好香香料味,肉質真係幾嫩滑👍🏻🧆大叻手打肉丸酸甜湯配法包$88好得意個湯係用碟上,肉丸好重肉味,幾juicy 真係好好食!🍨牛油果慕絲芭非配自家製椰子雪糕$98見到甜品meun超吸引,一定要試下。層次超級豐富,面頭有cheesecake, 蝴蝶酥,椰子雪糕,士多啤梨。下面夾住鮮牛油果慕絲,椰子凍,脆片,寒天晶球,口感超豐富。另外仲有榴連同芒果口味,下次要再試下😋
🍲生牛肉雜錦湯河$119
增加雙倍安格期生牛肉$38
🐤香茅檸檬葉焗春雞$216
🧆大叻手打肉丸酸甜湯配法包$88
🍨牛油果慕絲芭非配自家製椰子雪糕$98
🌟總括嚟講,超有特色的越南餐廳,服務同食物質素都幾滿足,環境坐得超舒適👍🏻