2018-09-20
今日踩完單車之後 喺大埔行咗一陣 朋友就介紹咗我嚟呢間泰國餐廳食晚飯 一見到個招牌就覺得好特別😻 個logo好靚⛵️侍應服務好周到 做野好快手 我一打開個menu覺得好搞笑😂 第一頁有教學教大家講泰文🤭 睇得出老闆好有心思 而個menu有好多選擇 我地有好多野都想食 最後嗌咗 一份combo小食拼盤 一份青咖哩軟殻蟹配蒜茸包 同一份鮮蝦炒金邊粉🤤 而其他想食嘅就影咗個menu留返下次食Combo小食拼盤有五款食物 有泰式春卷 家鄉雞卷 炸魚餅 釀雞翼 同炸蝦餅🐷 樣樣都好食 而我覺得最特別嘅係炸蝦餅 佢外層沾咗啲麵條一齊炸 令蝦餅食落口非常香脆 而裏面有啲粟米粒粒 同啲蝦膠好夾😛 雞翼入面釀咗啲芝士同磨菇 好好食青咖哩軟殻蟹配蒜茸包🍞 蒜茸包好香 份量都幾多 青咖哩味道濃郁 入面有荷蘭豆同青檸 配埋炸軟殻蟹🦀 真係好好食😋 青咖哩都有少少辣辣地 但係佢青咖哩份量真係好多 點極都食唔晒 叫個白飯配就正 可惜唔食得咁多🤭鮮蝦炒金邊粉 賣相好吸引 金邊粉嘅上層有一塊炒蛋 金邊粉少少辣辣地好惹味🌶 對於唔係好食到辣嘅我嚟講 都駕馭到😗 蝦肉好彈牙 🍤 份量都幾夠呢一餐食得好飽好滿足 朋友果然
呢一餐食得好飽好滿足 朋友果然冇介紹錯😗 下次再去食過其他款式