2024-02-03
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯韓式燒肉通常都係走地道嘅街頭風格,估唔到今次俾我發現到有一間用左懷舊韓國財閥主題嘅韓燒店。韓式屏風和水晶燈設計都好似去咗舊時韓國富豪家中一樣。會長招牌套餐 $498韓式醬汁牛五花預先用咗韓式醬汁醃製,五花肉吸收晒醬汁嘅味道,所以就算燒完內層都仲係好濕潤又多肉汁,有豐富嘅層次感。M6澳洲和牛臀肉M級數油花夠晒豐富,而臀肉部位本身亦都係比軟軟身,所以食落有入口即溶嘅感覺。西班牙黑毛豬肋條平時食豬肋條好驚冇乜肉又好乾,佢哋依款油花都已經好靚,就算燒完再感覺軟身又重肉味。除咗上面介紹嘅肉類之外,美國極佳牛頸脊|特級豬頸肉都包括套餐在內。食完肉類就到咗海鮮嘅環節,首推阿根廷珍寶紅蝦,蝦身夠大隻顏色又夠鮮紅,食落都超級彈牙。醬油蝦 $98食完套戲仲未夠喉,於是叫埋醬油蝦。蝦身夠新鮮又入味,蝦頭又有橙紅嘅蝦膏,好滋味呀。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯會長之家烤肉 (長沙灣)長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
會長招牌套餐 $498
韓式醬汁牛五花
M6澳洲和牛臀肉
西班牙黑毛豬肋條
醬油蝦 $98
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯
會長之家烤肉 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯