2019-06-05
老公第一日返新工,放工時等埋一齊,到朗豪坊搵食,第2次光顧The Sky Bar,因為環境舒適,坐得舒服,工作一日後可以輕輕鬆鬆舒舒服服食一餐豐富嘅晚餐。。。店內有酒Bar,好多人放工後都會來呢到Happy Hour,飲返兩杯,叉叉電。而我地來到都已經7點幾,直接食晚餐喇~~~ 西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律 $158蜜瓜好鮮甜,一d都唔澀,夾住火腿食,味道好夾,伴菜撈左柚子汁,酸酸甜甜,好開胃香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉 $188呢一個真係激贊,一向唔好黑松露,但呢個長通粉黑松露味特出之餘,卻無平時嘅怪味,食完一啖就想食多幾啖,魷魚唔會煮過龍而變硬,蝦肉燒得剛剛好,當中有幾款蔬菜切粒一齊炒,好新鮮,配埋黑松露汁一齊食,非常美味,只係蟹肉少左d爐烤糊椒美國極黑豚扒拌菠蘿 $278黑豚扒好厚肉,份量足,可能因為有返咁上下厚度,又要確保熟,所以有少少煮過龍,不過仍在接受範圍。黑椒味好重,但只係表面果層,中間嘅肉就淡d,菠蘿亦較淡,無想像中咁甜。整體黎講呢個黑豚扒較長通粉遜色。飲品-Ocean $78有時晚餐後不一定要配上甜品才算完美。一杯特色飲品亦可以為晚餐畫上美句號。呢杯Ocean,
西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律 $158
西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律
香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉 $188
香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉
爐烤糊椒美國極黑豚扒拌菠蘿 $278
飲品-Ocean $78
有時晚餐後不一定要配上甜品才算完美。一杯特色飲品亦可以為晚餐畫上美句號。呢杯Ocean,顏色好靚,又藍又黃,好夢幻。味道以荔枝味為主,配上梳打及少少西柚汁,飲完好醒神,好滿足。