2016-12-13
難得一日可以同個friend一齊閒日放假, 即興約去apm食個lunch。揀左table 18係因為我未試過佢嘅lunch同埋成日想試嘅時候都好多人/full booking。 今日難得唔洗等位, 一於試一試。有限時嘅, 大概可以坐1小時15分鐘。lunch set包左salad bar, 餐湯, main course同餐飲。是日餐湯係南瓜忌廉湯, 味道都唔錯, 有少少南瓜粒, 都甜甜地。沙律bar有幾款ham, 沙律菜, 麵包同貝殼粉沙律等。refill都快, ham味道唔錯, 多選擇。羊架配忌廉野菌意大利飯羊架唔"穌", 肉質唔鞋口, 無overcook。risotto都多野菌, 但啲飯冇咩野菌味。鍾意食菌類嘅朋友可能失望。比目魚配芝士薯仔比目魚唔腥, 肉質似石斑魚口感, 實肉, 唔係嫩嗰type魚!!! 我鍾意個汁係辣味蕃茄汁, 幾惹味! 芝士薯仔就有啲失望, 爽口冇咩芝士味。餐茶叫左熱檸茶, 有茶壺同檸檬片自己加。味道正常。走嘅時候都叫到幾多人, 出面啲high chair位都full。環境都唔逼同唔算嘈嘅。
餐茶叫左熱檸茶, 有茶壺同檸檬片自己加。味道正常。