2020-07-13
如果要喺荃灣食日本菜,我必定會推介花居酒屋,因為無論環境、食物及服務各方面都幾好!首先我哋叫咗個黑松露刺身沙律,刺身有三文魚、油甘魚、甜蝦、三文魚籽同帆立貝,有咁多種刺身, $88黎講真係幾抵食!每一片刺身上面都有黑松露醬,每一啖入口都有濃濃嘅黑松露味,配埋新鮮沙律菜,叫呢一個做頭盤絕對正確我哋叫咗幾款唔同嘅壽司,分別係三文魚腩、帆立貝、蟹肉蟹膏同埋海膽軍艦!當中最出色嘅係海膽軍艦,海膽份量多,好鮮甜!我地仲encore多次!帆立貝好大粒同厚身三文魚腩夠肥美蟹肉蟹膏壽司,蟹膏味好香,配埋啖啖蟹肉非常滿足!熟食一樣好正!明太子玉子燒係不可不叫,個蛋好滑帶少少甜味,配埋明太子既咸香味真係好正土佐豆腐外皮鬆脆,加入左木魚碎令到外皮更香,裡面豆腐好滑,沾埋個醬汁食好好食!而家餐廳仲會送埋甜品,只要like佢地Fb就有啦!今日嘅甜品係日本紅豆年糕配水信玄餅!年糕炸到脆卜卜,內裡軟綿綿,配上甜甜既紅豆蓉味道好夾,水信玄餅仲帶有淡淡酒香,媽媽都大贊呢間餐廳好味!
帆立貝好大粒同厚身
三文魚腩夠肥美
蟹肉蟹膏壽司,蟹膏味好香,配埋啖啖蟹肉非常滿足!
熟食一樣好正!
土佐豆腐