2012-10-22 657 瀏覽
今日朋友仔做主角表演,梗係黎撐場啦,預我四個 ﹗有得食、有拉丁 Show 睇、您仲可以出埋去跳,滿足您三個願望啦 ﹗燒味併盤,燒鵝胸、燻蹄、叉燒、海蜇、拍青瓜、乳豬,新光果然好有質數,全無投訴,每款都滿意。睇完第一節既表演,終於上菜喇,好肚餓呀 ﹗好采剛才六點幾醒目食左十蚊牛什頂住先啫,同枱既朋友仔掛住跳舞,無所謂啦,分埋比您地啦。翡翠海蜇頭花枝片,依個配搭都好特別 ﹗花枝片同海蜇頭就一般啦,腍腍地又嚥嚥靭靭,味道偏淡。最好食係西蘭花,好爽既西蘭花啊 ﹗炸什果蝦仔卷,內含沙律醬,我一向都不太喜歡此系列食物,見到就怕喇,又亦中亦西咁 ﹗外層炸得非常鬆脆,餡料甜甜地,咬到無味既爽口蝦仔囉。不論係蜜瓜、什果、芒果、海鮮,依種食法我都不太喜歡。清蒸老虎斑,無人食臉珠登既?又無人食魚頭呢?咁我唔客氣喇,一對臉珠登落晒我個肚。魚下巴留比其他朋友,整個魚頭又係我搞掂,唔好意思喇,呵呵,好味道呀 ﹗老虎斑望落雖細條,但係一斤左右最好食,肉質嫩滑魚味濃,太大條既肉好鞋呢 ﹗雞湯浸腐竹白菜,整味送只食到腐竹味,非常濃郁,雞湯就唔多覺喇 ﹗清清地好受歡迎,剛才食左咁多濃味小菜。炸子雞,嘩 ﹗好好味呀 ﹗質地

炸子雞,嘩 ﹗好好味呀 ﹗質地勁嫩滑,皮香肉嫩,不太肥,熱辣辣 ﹗大大啖咬落去,啲肉汁多到漏晒出黎,勁 juicy ﹗高質數 ﹗推介 ﹗

紫米炒飯,好特別喎 ﹗紫米嚥嚥靭靭,炒得香口乾爽,幾好。韮皇鮑汁炆伊麵,質感彈牙,唔會腍劈劈。味道都唔錯,但已經太飽喇,只係食到少少飯少少麵乍。跟住仲有蓮蓉壽包同生果盤,食左一粒蓮蓉壽包,裡面有咸蛋黃架喎。

燒味併盤
翡翠海蜇頭花枝片