2019-07-15
成日都會經過呢間嘅門口,店舖門口唔係玻璃門設計,行過又望唔到裡面嘅環境;而且每次都唔啱食飯時間。今晚想食拉麵,上open rice望吓有無人post過環境相先。相片睇落環境都幾舒服,今晚一於去試試。今晚2個人,我地點咗櫻花蝦拉麵+特濃豚骨沾麵;加點咗個日式煎餃子。櫻花蝦拉麵:麵係可以選擇個人要嘅軟硬度,呢度嘅拉麵係用幼麵。湯麵送到成碗滿滿嘅櫻花蝦,賣相好吸引。第一啖一定係試個湯先啦,佢係屬於清爽類型;湯唔會好咸但豬骨味好夠。搭配埋較濃味嘅糖心蛋,好平衡。叉燒切薄片,唔柴而且油香夠;一啖食落唔會感覺好肥膩。特濃豚骨沾麵:同拉麵唔同,沾麵用嘅係粗麵;一樣可以簡麵嘅軟硬度。湯味濃郁但時間耐咗,湯無嘢保温略嫌凍咗無咁好。日式煎餃子:皮是脆的,唔使額外沾醬料都好夠味。整體環境舒服,價錢算合理味道亦都唔錯;下次可以再試其它口味。
日式煎餃子:皮是脆的,唔使額外沾醬料都好夠味。