餐廳: CAMPSITE (K11 ATELIER)
資訊:

2020-01-30 905 瀏覽
星期五放工同朋友試下新開一個月到既餐廳 🌴Campsite 🍃聽落個名,諗住本身以為設計會有原野感覺,但係入到去裝修好有氣氛好grand! 都有高級西餐廳嘅感覺,坐落去都好舒服! 而且夜晚去,每一張枱都點處柔和嘅燭光,都幾有浪漫嘅氣氛!都係豪華版嘅camping! 食物選擇都唔少,除咗基本要有嘅小食、沙律同主菜之外,呢度仲有好多特色嘅飲品! 我地試左鍋煮野米飯 配西班牙香腸😋野米既纖维係白米飯既3倍,平時喺屋企比較少食,唸住好硬會食唔慣。好驚喜地,口感好煙韌,又好健康,飯煮到粒粒分明,好有口感,配上兩款青椒同埋西班牙香腸好吸引,味道都吾錯 🤗仲嗌左杯blueberry mojito 外觀好靚,都係mocktail 無酒清的。將底層攪混,加埋sparkling water 有氣,酸酸甜甜口感都幾特別😊 而下面的strawberry lemonade 就被一般飲的檸檬梳打更加特別。因為冰塊是用士多啤梨打成,所以就算溶咗都好,都唔會整淡左嘢飲。這一點真係細心。Campsite地方寧靜,如果人小小,十分推介情侶來吃飯。重點係,離鰂魚涌地鐵站都只係3分鐘嘅路程,而且加上餐廳新開,啲客人都唔係好多

我地試左鍋煮野米飯 配西班牙香腸😋

Campsite地方寧靜,如果人小小,十分推介情侶來吃飯。重點係,離鰂魚涌地鐵站都只係3分鐘嘅路程,而且加上餐廳新開,啲客人都唔係好多!最後,喺香港比較少見露營做主題嘅餐廳,所以對我來講真係好新鮮!

計我話,交通好方便這個元素絕對係加分的一環。