2008-09-17 21 瀏覽
表妹想食泰國菜, 幾年前食過金不換話好好味, 所以去左銅鑼灣食晚飯8個人, 訂位時店內已經無哂位, 所以安排了坐店外大堂位置雖然是大堂, 不過環境都唔錯, 侍應經常會進出招呼, 唔會唔理外面既客人 講下野食先, 先黎烤豬頸肉, 個邊烤得好脆, keep到肉汁, 但最好味都係個醬! 夠酸夠辣十分惹味, 想問佢拎多碟, 但原來要加10蚊! 咁算了 炒金邊粉: 有一堆花生碎伴碟, 我不喜歡伴粉一齊食. 金邊粉粉得爽口有彈性, 不過味道太甜 大拼盤, 最喜歡係蝦餅, 蝦肉打得彈牙. 香蘭葉包雞也香口, 雞肉夠滑. 屋企人就喜歡魚餅有香草味. 春卷既皮炸得脆, 味道就無咩特別. 飛天通菜: 幾好食, 唔係好辣, 啱我屋企人食, 不過其實我係鍾意辣d既 青咖哩炒飯, 可以揀配豬牛雞, 表妹要了雞肉. 飯炒得一粒粒的, 青咖哩很惹味又唔會好辣. 但雞肉比較少, 而且稍鞋 焗南瓜海鮮咖哩: 是表妹指定叫的, 因為試過好味. 又真係唔錯喎! 海鮮有2隻開邊大蝦, 墨魚, 青口等, 原個南瓜送上, 咖哩同南瓜的甜味很相配, 用黎送飯一流! 呢一餐都不錯, 價錢也合理, 會再來
8個人, 訂位時店內已經無哂位, 所以安排了坐店外大堂位置

呢一餐都不錯, 價錢也合理, 會再來
烤豬頸肉,炒金邊粉,大拼盤,飛天通菜
青咖哩炒飯
焗南瓜海鮮咖哩