經openrice落單外賣自取,差唔多時間就落去拎,咁就唔駛係放飯時間同人逼,有排等喇😎 咁啱小店出面搭哂棚,唔太起眼,但出面有好多打工仔等緊拎外賣。店內完全唔似係餐廳,呢度只係做外賣,無堂食。第一次食當然首選✨招牌兩姊妹涼皮✨,配有芫荽、蔥、花生、青瓜絲、豌豆;🌶辣度就揀左小辣;配料方面,我就揀左✨豬肚絲✨同✨火雞腎✨ 一打開外賣盒,已經聞到芫荽同麻辣香🤤 配料份量比想像多。 涼皮夾起晶凝Q彈… 第一啖食,嘩!涼皮涼浸浸,仲好滑溜,好似食緊啫喱既感覺,咁熱既天氣食,真係透心涼😍😍 佢既麻辣醬汁超正!微酸得黎帶點麻辣,隻麻係帶後勁,食完成個口腔仲keep到,係我鍾意既麻辣❣️(下次會揀中辣多麻😚)加埋佢本身既芫荽、蔥同青瓜絲,撈埋一流!(芫荽控覺得芫荽簡直提升左成個味道😎)豌豆夠哂脆卜卜,與涼皮滑捋捋既口感截然不同,但又異常地夾👍🏻👍🏻豬肚絲好有咬口❣️火雞腎爽口得黎夠入味❣️食完真係意猶未盡🥴🥴 看似細細碗,食完又幾夠飽肚喎! 強烈推介🌟🌟🌟🌟🌟🌟 我一定會回頭再食👍🏻

豬肚絲好有咬口❣️火雞腎爽口得黎夠入味❣️

2022-04-13