2018-01-15
啱啱同男友去完鹿兒島回來,成個trip其中一餐最回味嘅就係食鹿兒島黑牛,估唔到牛陣都有得食,仲要係任食!所以2017除夕慶祝就近近地去佐YOHO MALL 形點分店嘅牛陣食。牛陣新出咗冬戀美鍋,個湯底係好濃郁雞白湯,乳白色,質地濃杰,入面仲有大概半隻雞件,誠意十足。打邊爐前先飲幾碗,雞嘅鮮味好濃郁,而且每一啖都充滿骨膠原,滋補美顏。呢個火鍋最大嘅gimmick就係可以任食美人和牛,即係鹿兒島黑毛和牛後部肉。牛肉紋理平均漂亮,擺入鍋滾10秒左右就食得。和牛肉質軟腍細嫩,我哋足足食咗3大盤!除咗鹿兒島黑毛和牛,仲有牛舌任食,牛魔王大滿足!豚肉都好有驚喜,雖然切得比較薄身,但肉味好濃,用料好靚。我最鍾意美肌蔬菜籃,有唔同類型嘅蔬菜,例如金菇、小棠菜、大白菜、油揚蔥卷,配埋乳白色嘅鮮甜雞湯,味道好夾。比較特別嘅係美肌蔬菜籃入面仲有手打雞滑,口感爽彈!以上全部都有得encore,除此之外,仲可以去出面嘅自助區索取其他火鍋料,包括:不同嘅丸類,如:龍蝦丸、海膽蟹子丸、芝士腸等,還有蔬菜,如:番茄、秋葵、娃娃菜、油麥菜等,連羽衣甘藍同蟲草花都有,選擇好多。飲品當然都可以任點!最後唔少得甜品,呢度又係
除咗鹿兒島黑毛和牛,仲有牛舌任食,牛魔王大滿足!
豚肉都好有驚喜,雖然切得比較薄身,但肉味好濃,用料好靚。
飲品當然都可以任點!
最後唔少得甜品,呢度又係另一個回本位,就係任食Haagen-Dazs雪糕!共有4款口味!士多啤梨同柚子真係幾時都冇得輸。
PS 睇番之前嘅食評,先知會有水信玄餅送,但係嗰日職員就無攞比我,唔知係要自己出去攞,定問佢攞,定佢唔記得俾我哋啦。
不過整體都係好高質嘅一個火鍋,一分錢一分貨,三百幾蚊食到靚牛肉,我覺得可以回到本,食得過。