2021-08-16 41 瀏覽
去咗旺角食雞煲🥳見呢間由泰國人主理嘅泰國料理,仲有多款雞煲+火鍋~可以一次過食火鍋再加泰國菜👍🏼依家叫任何一款雞煲仲有野送,點半隻👉🏻送美國頂級雪花肥牛 (細),點全隻👉🏻送日本和牛一碟,扺!🔶滋潤椰子雞煲 $208(半隻)湯底嚟到之後,見著服務生將成個椰青嘅椰青水倒落去~湯底濃郁有椰香🥳入面仲放有竹笙同椰肉。半隻雞份量都多,肉質鮮嫩。🔶火鍋配料:美國頂級雪花肥牛 (點雞煲送的)丶爆汁牛丸($58)丶生菜 $38火鍋配料選擇都幾多,不過食完半隻雞煲已經飽咗七成,我哋2個人點少少都好夠了🥳牛丸幾彈牙👍🏼🔶黃金魚皮 $78魚皮即叫即炸,一上枱入口脆卜卜,配以黃金鹹蛋醬,好有咸香惹味。🔶泰式柚子蝦沙律 $98見係泰國人主理,所以點少少泰國菜先。柚子份量都多,沙律醬汁甜酸香辣,味道多重。🔶龍眼冰$36叫返杯泰式飲品先,龍眼冰清爽解渴又解膩,甜度剛好👍🏼🔶串燒 ~如果打電話預早訂枱,每位仲額外送多一串泰式串燒,我哋揀咗一牛一豬,啖啖肉味道偏濃,配以沙嗲醬,很有風味。另外,🥳臨走仲有甜品送。*不設醬油費*設加一

🔶滋潤椰子雞煲 $208(半隻)

🔶黃金魚皮 $78

🔶泰式柚子蝦沙律 $98

🔶龍眼冰$36
叫返杯泰式飲品先,龍眼冰清爽解渴又解膩,甜度剛好👍🏼

🔶串燒 ~

*不設醬油費