2018-11-18
去旺角行完街搵嘢食,見到朗豪坊新開嘅韓式餐廳「Lab 10」,環境唔錯,而且有第二碟燒肉半價嘅優惠😍,所以決定試吓~ 餐廳好光猛,坐位用屏風隔開,可以移動,店員會根據人數調節~ 食物選擇方面,以燒肉為主,亦有其他韓式食物~韓式梨汁牛五花 $115牛肉切到好薄,好靚,每一片都沾滿梨汁,所以就咁燒已經好好食😋 再加上醬汁,更加美味👍🏻 結果我哋第二啲半價都忍唔住再叫多一碟🤤 我哋仲叫咗個白飯,送飯一流👍🏻韓式海鮮蔥餅$65味道唔錯,一啲都唔油膩,唔算煎得好香口,加埋醬汁,酸酸地,好味😋鰻魚鐵鍋炒飯$128店員提示我哋要撈勻先好食,鰻魚分量唔算好多,不過整體味道非常好,香濃美味,值得推介~👍🏻韓式水冷麵$75水冷麵口感非常彈牙,冷麵的冰係有味嘅湯汁,溶咗之後味道會濃一啲,我係鍾意食酸味嘅,所以再加左好多醋😝,我覺得更加好味~😋菠蘿最後店員仲送咗一碟免費嘅菠蘿俾我哋,有四件,非常甜,唔錯~
韓式梨汁牛五花 $115
韓式海鮮蔥餅$65
鰻魚鐵鍋炒飯$128
韓式水冷麵$75
菠蘿
最後店員仲送咗一碟免費嘅菠蘿俾我哋,有四件,非常甜,唔錯~