2019-06-14
今晚約了好友黎食放題,一入餐廳覺得位置好闊,好舒服係大門口附近仲放了好多食物,如前菜、冷盤、湯、梅酒、啤酒、甜品等等美食,可以自己自取,又快又方便。仲好乾淨企理。飲品櫃都有大量不同的飲品,任飲,好正食放題當然有好多餐牌紙,自己睇清楚想食什麼,再寫上所需的份量,食物很快便會送到。食物種類都不少,基本放題的刺身、壽司、燒物、炸物、鍋物、烏冬、飯、串燒、應有盡有,我跟朋友都看了很久才決定點什麼,因為真的花多眼亂。我們食了很多輪食物,由於不能放太多相於此,所以便每種放少少,給大家作一個參考。這裡的刺身十分新鮮、肥美。而且都十分厚切,仲會叫幾多黎幾多,不用怕常常寫完,但又會走單這個問題。壽司都是我的至愛,有生的壽司,亦有火炙壽司,因應大家個人不同的口味來點選,所以食放題的好處是,大家可自己點自己想食的份量,每樣食物又可嘗一嘗。雞翼都是我吃放題必吃的食物之一,外皮香脆金黃,中間肉嫩多汁,正仲有炸榴槤和芝士年糕,外皮脆卜卜,中間都係好creamy,不過呢d炸物會比較膩,不可進食太多。天婦羅就會冇咁膩了,外皮金黃香脆,包著不同的食材,有蝦、茄子等,多款任選任食。呢度好多野食,食物質素又唔差,時間又充裕
飲品櫃都有大量不同的飲品,任飲,好正
呢度好多野食,食物質素又唔差,時間又充裕,上菜速度都快的。
同埋記得如食晚餐放題仲可以點食雪糕,有movenpick 或 dreyer’s ,正
食得很滿足,很開心。