2022-10-17
今日放工嘅時候男朋友來接我去食飯,我哋去返平時成日去嘅滷友記到食晚餐!我地覺得佢嘅食物又平又好食。每一次都有驚喜!堅值得去!我哋叫咗好多唔同嘅食物,但我覺得最好味嘅係以下呢幾樣!😋😋🥚溏心蛋肉燥飯🐷呢個有驚喜,肉燥同飯嘅比例岩岩好,唔會因為太多肉燥而變得好漏。而且味道正宗,完全食到係台灣嘅風味。未去到旅行,都可以嚟呢度止住癮先🤣🐷滷水雙拼小食🐮聞到已經流晒口水,有碟有勁香嘅滷水味!食落口真係不得了。豬大腸每一舊都勁肥美,味道又香又濃。金錢肚滷得勁入味,而且口感爽脆,完全唔靭。真係超正!🐓台式酥炸雞扒飯🍚呢個絕對唔欺場。成碗飯大大碗,仲有去炸到脆卜卜嘅雞扒喺上面,外面超脆,入面就好Juicy。口感非常豐富。呢個下次嚟一定要encore!🍺台灣啤酒🍻食得台灣嘢,當然了一罐凍冰冰嘅啤酒!啤酒味道香醇,飲落口涼浸浸。食住台灣嘢飲啤酒真係超爽!
我哋叫咗好多唔同嘅食物,但我覺得最好味嘅係以下呢幾樣!😋😋
🥚溏心蛋肉燥飯🐷
🐷滷水雙拼小食🐮