2015-07-09 441 瀏覽
兩年前瘋傳「一生只想尋找一個肯嘆麥記的女人」兩年後既今日,麥當勞新推出〈滋味・任你創〉,自選漢堡包的味道,由面包、醬料、芝士、配料,全部都可以自己簡:面包有意式香軟包同法式甜包;芝士有經典車打芝士、香濃車打芝士、香辣芝士同香軟水牛芝士;蔬菜類有鮮蕃茄片,原塊生菜,清爽長酸瓜,紫洋蔥圈同墨西哥小辣椒,醬料有松露風味醬、和風照燒醬、墨西哥辣茄醬、美式BBQ醬、蛋黃醬、香辣BBQ醬、芥末、茄汁、香蒜蛋黃醬同秘製Big Mac醬,想Deluxe啲既可以加多啲配料:牛油果蓉、香烤蘑菇、甜燒菠蘿、蘋果木燻脆煙肉、嫩滑煎蛋同香炒洋蔥,再指定配一塊碳燒100%安格斯牛肉,暫時只有兩間特選店鋪,分別在銅鑼灣禮頓中心和又一城。既然咁正,今日終於鼓起勇氣,誠邀女神去麥記嘆包新推出當然多人試,去到就大排長龍,店鋪有四部機,自助簡材料同比錢,注意只收八達通同信用卡,機身兩旁都會有麥當勞姐姐幫大家操作,買完就會有個號碼比你,雖然話製作要15-20分鐘,但大約10分鐘食物就黎了~用上木盤放上食物,薯條又有架手推車裝住,個包又有支旗仔插住,成件事當堂升級左,似係去左美式餐廳食漢堡包一樣,心想女神一定好開心首先我果個包
兩年前瘋傳「一生只想尋找一個肯嘆麥記的女人」

碳燒100%安格斯牛肉
首先我果個包係法式甜飽+水牛芝士+長酸瓜+紫洋蔥圈+BBQ醬+蘋果木燻脆煙肉香烤蘑菇,個甜包甜甜地幾開胃,唔會太乾,塊安格斯牛肉係幾多汁同有肉味,芝士方便係我最愛既水牛芝士,貪佢軟滑得黎又夠香,酸瓜就同平時果隻一樣,個BBQ醬好惹味,一啲都唔辣,蘑菇同煙肉都烤得夠香,的確唔錯~

另一個包就係意式香軟飽+水牛芝士+鮮蕃茄片+長酸瓜+秘製Big Mac醬+烤蘑菇+牛油果蓉,雖然我無食,但牛油果蓉都幾創新,令個包更FRESH同健康~
食完包原來有野玩,就係可以落商場的士站果層整Tote Bag,每日名額300位,只要帶你張單同Upload你個漢堡既相上FB/IG再#CREATEYOURTASTEHK 就可以免費有個獨一無二既袋,大約三小時之後番去攞~幸福・任你創,快啲約女神去麥記嘆包啦

2015-07-09