今日食個Late Lunch, 想搵個舒服嘅餐廳坐下,所以揀左依一間餐廳。餐廳嘅裝修色調可愛溫馨,係少女打卡嘅餐廳。而且座位設計唔算逼,坐得都舒服。我同男朋友各自叫左一個Lunch Set. 餐湯係忌廉湯,都足料同埋夠濃,幾好飲。我叫左「咖喱吉列豬扒飯」。咖喱係日式咖喱,唔辣,甜甜地。豬扒都炸得啱啱好,外面好鬆脆,裡面嘅豬扒都保留左好多肉汁,可惜白飯略為乾。男朋友就叫左個「溫泉蛋黑松露卡邦尼意粉」,而個溫泉蛋為成個意粉畫龍點睛。整體個意粉都有濃濃嘅黑松露味,好creamy, 而且個意粉好彈牙👍🏻嘢飲方面,我就飲左杯「凍紫薯Latte」。杯咖啡都幾靚,飲落有濃濃嘅紫薯味,唔太甜,幾特別。不過飲依杯咖啡都相對比較飽肚。男朋友就叫左杯「泡沫咖啡」。可能因為熱咖啡嘅關係,佢依杯咖啡味比較重,唔錯👍🏻

2019-09-02