2024-04-04 210 瀏覽
夜晚放工之後同朋友去到堅尼地城搵嘢食😋發現咗呢間橫巷中嘅法式小酒館🥂餐廳鋪面好菂式😉以幾張高枱同吧枱 圍繞住放滿酒杯嘅小餐吧🍷營造一種熱鬧溫馨而帶點cozy嘅感覺💬✨️Burrata & Bresaola Tartines|Tomato & Basil $108前菜點左一個buratta cheese🧀香濃細滑 切開後呈半流質嘅狀態😛配上黑醋汁同埋鮮蕃茄 帶微酸好開胃嘅感覺🍅上面放左Bresaola 咸香嘅味道同buratta cheese好夾🥓旁邊仲配有Grissini長麪包條 沾上buratta真係十分香口☺️✨️Classic Beef Tartare|Capers & Old Mustard $238呢個beef tartare可以話係好符合我嘅味蕾😋肉質香嫩無筋 有少少入口即溶嘅感覺🐂加入酸豆同法式芥末醬調味 味道平衡得非常之好🤌唔會過酸 同時突出到牛肉嘅鮮香🍖配上麵包一齊 絕對係一流嘅配搭🥖✨️Beef Tenderloin|Mashed Potato & Garlic Chips $178同樣點左牛肉作為主菜🥩里脊肉煮至5成熟🔥肉質軟嫩 但就略嫌有少少筋 跟稍為咬唔開🤫配上蒜蓉同

Burrata & Bresaola Tartines

Classic Beef Tartare

同樣點左牛肉作為主菜🥩里脊肉煮至5成熟🔥肉質軟嫩 但就略嫌有少少筋 跟稍為咬唔開🤫配上蒜蓉同黑椒等簡單調味 牛味十分濃郁😉而薯蓉亦帶淡淡奶香🥔吸收肉汁嘅味道後 亦好搭配🫗

Beef Tenderloin

一間好地道親民嘅法式小酒館🥂環境好休閒 又帶有熱鬧氛圍❤️‍🔥食物出品都幾有誠意😉唔少菜色都好地道 食材配搭平衡得好完美🫶而店員服務都好友善好客💁‍♀️整體比到人一種放鬆舒暢嘅感覺☺️
2024-03-28
Burrata & Bresaola Tartines