2019-02-18
之前試過weekend黎,有超過50人排隊,我即刻走左🤪今次終於試下平日黎,大概6點零7點鐘,門口都已經有10幾個人排緊隊啦😂,排左5分鐘度,店員已經比定餐牌我地睇👍🏻,再過多5分鐘佢已經幫我地落單了👍🏻👍🏻,前後我地等左15分鐘度就入得啦~ 😏不過可能我地得👭2個人,所以比較容易安排入座既~ 因為我地前面有d 一組四人的客人要等比較耐先入到~ 🥢極上海鮮龍蝦湯泡飯朋友睇openrice多人推薦而叫的~ 配了一碗白飯~完成食唔哂,基本上食哂個鍋已經飽啦~😂但佢都食左半碗飯~好送飯~😋我試左幾啖佢個湯,仲甜過我個碗🥰,可能因為落左海鮮🤔個龍蝦頭就無咩食既,有少少膏囉但朋友話見到佢唔係咁開胃🤭 我就揀左🥢自選生滾湯泡飯系列,要左:🥢龍蝦湯底 + 鮮雞件 鮮冬菇 娃娃菜 響鈴 轉烏冬加$30配龍蝦半隻🥰湯非常之咁濃!但我感覺佢不是生滾,我expect佢個湯會清d~雖然而家咁都好味雞件係有醃左先的~我不太喜歡👑👑🎩冬菇炆到好淋,好正!龍蝦啖啖肉,不過鮮味還好我呢碗OK LA~下次應該會叫朋友個碗~現場比較多人叫雞湯的,佢地有提供手套,半隻咁手撕黎食,下次都會想試下~😋😋😋
🥢極上海鮮龍蝦湯泡飯
朋友睇openrice多人推薦而叫的~ 配了一碗白飯~
完成食唔哂,基本上食哂個鍋已經飽啦~😂
但佢都食左半碗飯~好送飯~😋
我試左幾啖佢個湯,仲甜過我個碗🥰,可能因為落左海鮮🤔
個龍蝦頭就無咩食既,有少少膏囉
但朋友話見到佢唔係咁開胃🤭
我就揀左🥢自選生滾湯泡飯系列,要左:
🥢龍蝦湯底 + 鮮雞件 鮮冬菇 娃娃菜 響鈴 轉烏冬
加$30配龍蝦半隻
🥰湯非常之咁濃!
雞件係有醃左先的~我不太喜歡
👑👑🎩冬菇炆到好淋,好正!
龍蝦啖啖肉,不過鮮味還好
我呢碗OK LA~下次應該會叫朋友個碗~