2019-02-12 192 瀏覽
星期五晚上等埋阿妹收工已經差唔多八點,想食日本野,佢就揀左呢間好多人排隊嘅居酒屋。好彩都係大約15分鐘就已經有位,因為我已經勁肚餓喇!座位唔算闊,不過佢有個籃喺地下俾人放袋,所以都算坐得幾舒服。叫左吉列豬扒鮮番茄湯烏冬同埋吉列蠔辛辣番茄湯烏冬。烏冬彈牙,食得出係日本貨黎,番茄湯幾鮮甜呀,味道有層次,食得出由多種材料熬出黎,唔係得茄膏嘅酸甜味,仲有幾舊番茄,配埋甜豆、魚片同栗米一齊食,感覺清新健康。辛辣番茄湯我冇試到,但阿妹已經黎過呢間店好多次,相信係OK先會翻兜掛。吉列豬扒香脆,豬扒本身脂肪唔算多但都唔鞋,熱辣辣食加埋特製沙律醬,冇唔好食嘅理由啦~~吉列蠔都炸得剛好,唔會太厚粉,如果可以配吉列醬食就更好。本身仲想叫多個南瓜薯餅不過冇貨,好彩者,因為已經非常之飽喇~我會為左番茄烏冬再返黎架!

叫左吉列豬扒鮮番茄湯烏冬同埋吉列蠔辛辣番茄湯烏冬。
吉列蠔都炸得剛好,唔會太厚粉,如果可以配吉列醬食就更好。
我會為左番茄烏冬再返黎架!