2012-03-22
由於shopping時間耐左,又適逢星期六係嫁娶的好日子,好多中菜館都變了婚宴場地, 9時半後,便驅車來mega box看看,家人試過韓食家的午餐,稱味道不錯,為儘快開餐, 不作他選了:叫了4人餐:前菜2份, 每份3款, 有豆芽,菠菜和泡菜, 其中泡菜夠辣韓式豆腐冷盤,大家都在估是否百x豆腐, 一試味道是不同,有豆味,應該是店家於餐紙上推介的韓國豆腐,配那甜甜的醬,味道尚可韓式豬肉和牛仔骨,其實是炒豬肉和燒牛仔骨,前者味道很濃,後者燒得有肉味,不過不失石頭飯, 可以任選2款, 明顯地泡菜豬肉的石頭飯比雞肉石頭飯惹味得多,後者冇任何調味,連少少配菜都冇, 只得問服務生拿些辣醬,好在飯焦不少人參雞湯,有1只雞,內有糯米,可惜湯淡,冇人參味,更冇雞味,十分懷疑是否因為已經太夜,唔夠湯而加水, 家人說上次午市的湯味更濃,海鮮荵餅,煎得幾厚身,有少量雪藏海鮮,荵如果下多一點,會更香份量十足,勝在方便又飽肚,但縱使我們沒有燒烤,附近亦冇人燒烤,離開時,頭髮和衣服扔有好多燒烤味,抽風麻麻!
叫了4人餐:
前菜2份, 每份3款, 有豆芽,菠菜和泡菜, 其中泡菜夠辣