2020-02-23
屋企附近開咗間新茶餐廳,作為街坊,梗係要去幫襯下啦😎店內嘅環境唔錯,乾淨企理👍🏻店員仲同啲客人有傾有笑,感覺好親切☺️一坐低,連餐牌都未睇呀❗️就先整兩碗老火湯比你暖一暖身👍🏻感覺唔錯😎我地第一次幫襯,睇到餐牌有個「鎮店特餐」🤔原來係招牌菜❗️真。番茄濃湯烏冬+厚切吉列豬扒+牛乳炒滑蛋🤤冇理由唔試一試㗎😍另外我地再叫左個小菜😎🔹鎮店特餐$56 :果然係真番薯湯底呀👍🏻完全食唔出有味精嘅味道😍夠天然👍🏻所以成碗嘢味道食落一啲都唔假😎而塊吉列豬扒係即叫即炸,上枱果陣仲出晒煙😂塊豬扒炸到啱啱好,外層夠晒鬆脆👍🏻肉質都唔錯,一啲都唔韌😌🔹招牌椒鹽蒜香豬扒$62 :呢個真係有驚喜🤩我已經好耐冇食到有水準嘅椒鹽豬扒🤤色香味俱全❗️啲蒜蓉炸到鬼死咁香🤤最最最重要係,佢一啲都唔乾身👍🏻食落係Juicy㗎😍呢味菜餸飯真係一流呀👍🏻🔹雪山特濃朱古力$22 :朱古力味道濃厚🤤最值得一讚嘅係,已經好小茶餐廳會再係凍朱古力上面加Cream同加朱古力醬❗️呢到竟然有😎評分味道:4/5服務:4/5環境:4/5性價比:4/5回頭率:4/5
味道:4/5
服務:4/5