2022-07-06
🥢 Shake Shack 係中價位burger店,係香港慢慢擴展業務,見到佢有美式burger之餘仲會融合香港特色落menu,我覺得好有特色同誠意👍🏻👍🏻💡 Counter 係英文落 order㗎,如果想避開講英文;可以去隔離用ipad自動落單拎叫號機都好方便⏳ 我覺得上菜速度有少少偏慢… 但我覺得可接受範圍,因為我係weekend去食,等下都在所難免 ✨ Shack Burger 🐂餐廳招牌burger,讚一讚塊牛肉好厚煎得啱啱好,唔會太生唔會太熟,最重要唔en,裏面好juicy,每一啖都食到好重牛味,滿足各位牛肉愛好者🐮✨ Chicken Shack 🐔舊雞炸得有驚喜,外皮脆脆裡面雞肉好滑好多汁,而且醃味唔會太鹹✨ Milk Tea Shake💡 如果情侶 / 一家人食,我建議叫一杯share就夠,因為真係好大杯好滯香港分店限定!將奶茶打成奶昔,保留到奶茶香味但唔會太甜,味道幾配合到香港人口味,我飲完都想encore,但真的好飽🙈✨ Cheese Fries 扭紋薯條係我的最愛,每一條都夠熱夠脆!上面的芝士醬唔會太多,佢亦都唔係濃味嗰種芝士,所以唔會太漏太飽
✨ Shack Burger 🐂
✨ Chicken Shack 🐔