2020-05-30
入到餐廳,感覺舒適乾淨叫左$68 燒鴨米紙卷,$148黄咖哩炒大蜆,$98蝦膏炒飯,$12 白飯裡面既料好乾,感覺係卷左好耐放係雪櫃雪到乾晒,裡面得非常少既鴨肉,一d肉香都無,靠個泰國蠔油汁同醋提味,呢個非常一般。蝦膏炒飯,蝦膏味唔算香,飯面既係蠟腸,味道似台灣腸,蝶邊配料有甜豬肉,芒果絲,蔥,撈埋飯好惹味。仲有兩塊蝦片,炸得幾好,唔油。呢個黄咖哩超好味,一 d都唔辣,不過亦唔算太多香料味,個汁太正,專登再叫個白飯撈汁蜆係大隻,但d肉好細粒,我要千辛萬苦撥開d 汁先見到粒蜆肉。而且應該係分開拖熟左先放落黄咖哩都煮,因為個汁一d海鮮味都無。本人都幾鐘意食泰國野,因為鐘意d香料味,香茅呀,黄薑南薑都係至愛。不過呢間係咪調較番適合香港人既口味呢?菜式上香料味不重,欠缺泰菜特式。加埋一,2人大約三百幾蚊,性價比ok既。食既其間都好多人排隊,今次食既野唔算話好驚喜,不過餐牌都好多野選擇,或者其他菜式唔錯啦。
入到餐廳,感覺舒適乾淨
叫左$68 燒鴨米紙卷,$148黄咖哩炒大蜆
,$98蝦膏炒飯,$12 白飯