2022-05-05 85 瀏覽
好耐冇試過一口氣食咁多港式特色食物,今日同朋友突然唔想再食西餐,決定去樓下間冰室食下。喺餐廳見到某電視台前男主播 🙈🙈🙈個心當堂開心咗一下😂😂題外話來嘅,等我講吓食物先奶油脆豬仔包比我想像中大嚿,本身以為係澳門豬扒包嗰隻豬仔包,點知佢咁大舊讓我措手不及,不過整體包身都好脆👍👍 招牌瑞士雞髀,瑞士雞翼三隻必叫必叫必叫,瑞士汁好入味!我個人就覺得瑞士雞翼好食少少,因為肉質再滑啲,而且佢嘅價錢$40 3隻都唔貴,勁好食!炸韭菜餃子八隻冇諗過茶餐廳都有得叫炸韭菜餃子,佢嘅韭菜餃子都有肉汁,韭菜味好香,而且仲有八隻咁多,大家不妨試吓。焗芝士肉醬薯角呢個都好食喎,係咪因為全餐都冇食澱粉質呢?食下肉醬芝士薯角填飽個肚。佢嘅肉醬非常之多,仲有拉絲嘅芝士添!最後仲叫咗個娃娃菜清一清☺️☺️華田脆脆港式飲品,一定要飲!雖然係好甜好邪惡,但係配埋全餐真係好好食!菠蘿冰呢個就比較清新,而且菠蘿份量都OK,清甜!
奶油脆豬仔包

招牌瑞士雞髀,瑞士雞翼三隻

炸韭菜餃子八隻

焗芝士肉醬薯角

最後仲叫咗個娃娃菜清一清☺️☺️

華田脆脆
菠蘿冰
呢個就比較清新,而且菠蘿份量都OK,清甜!