同朋友慶祝生日,又想搵個靚靚嘅打卡地方,做咗一輪資料蒐集就揀咗呢間位於筲箕灣地鐵站附近嘅Cafe,除咗環境靚,食物都好高質,朋友都好滿意安排☺️🟠酥皮周打蜆湯 酥皮夠晒大份,而且蜆肉又多又鮮甜,將酥皮連埋忌廉湯一齊食,雖然好邪惡,但係好好味😝😝🟡Meat Dirty Steak 牛扒放喺鐵鍋上面,能夠保持牛扒嘅溫度。牛扒熟度煎得啱啱好,肉質鮮嫩,仲配埋好好味嘅薯條同埋蒜頭,食完好滿足😍😍😍🟢Souffle Omelette 之前問左餐廳,朋友生日可唔可以安排驚喜甜品。佢哋就推介左呢個疏乎厘。疏乎厘係即叫即整,空氣感十足,食落口感好輕盈,蛋味亦都好香濃!👏👏🟢Fresh Mango Passionfruit Smootie 熱情果同芒果帶有酸甜嘅感覺,能夠中和主菜嘅油膩感,而且熱情果嘅果籽仲好有咬口感!🫶🏻🔵Fresh Grape Apple Yogurt Soda估唔到呢杯梳打有咁多粒青印提子,同蘋果味好夾,又唔會太甜,好清新又好適合打卡!❤️.好食度:8️⃣/🔟打卡度: 📸📸📸📸📸舒適度:🛋🛋🛋🛋抵食度:💸💸💸💸 服務態度:🗣🗣🗣🗣.🕹筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

🟠酥皮周打蜆湯

🟡Meat Dirty Steak