2022-06-30
今日同朋友走左去試左一間我地成日係網上睇到既日式火鍋放題。 見到評論一致都幾好,諗都唔諗約埋一日大家得閒,又放假,走出黎食。餐廳環境好乾淨,多數以卡位為主,想講佢地啲吊燈真係好靚,通風系統又做得幾好,員工既services都幾好,對我地都好nice。 .湯底有多款選擇,最後揀左番茄湯底同傳統豬骨湯底,🍅蕃茄湯底濃郁,酸酸甜甜夠哂開胃,傳統豬骨湯底都唔錯,可以提升肉既鮮味👍🏻👍🏻.牛肉係美國特選級牛肩胛,牛肉🐂鬆軟,味道濃郁!.而🐖豬係日本鹿兒島黑豚肉,豬肉唔會好肥,味道都唔錯!👍🏻👍🏻🤤🤤.雞腿肉既份量都幾多,而且每件都大大舊,仲要無骨,肉質嫩滑,好正呀!👍🏻👍🏻🤤🤤.海鮮以拼盤形式上枱,一次過展示餐廳可以任食既海鮮比客人睇,虎蝦size都幾大隻,餐廳嚴選食材,保證客人食到最新鮮既海鮮,大蜆同蠔處理得幾好唔會有沙,用豬骨湯黎煮海鮮特別鮮甜。其他火鍋配料都有好多選擇,包括有丸類、餃類、蔬菜類、🦐🐟海鮮等等,款式都幾多選擇!
牛肉係美國特選級牛肩胛,牛肉🐂鬆軟,味道濃郁!